copyright@Jenny Kaplas
Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

23.12.2015 We wish everybody  a Merry Christmas and a Happy New Year, a better than 2015 in my own opinion... But a lot bright things have happened this year also aside of the less good things... We had a nice litter of 12 between Foxy and Djastin born 1.4.2015 and one pup from Saga and Thomba born 18.10.2015. We had kittens from Pamela and Jacadi born 15.12.2014 and Lovise and Jacadi born 19.3.2015. There was some showsuccess, both for dogs and cats, although the dogs were not that much shown this year. In December I brought home Big Mac (on the Christmasphoto) Shilby Line's Big Mac OLH b 25 (he is not silver as he looks in the photo, and he is also not n 25, as so many think) Danke Silja, ich liebe ihn! <3

 

I stole a photo from Cecilia Rönnblad. This is Náli, the lovely Djastin-Foxy-daughter that I placed on breedingterms. The photo was so beautiful, with all the mapleleafs and the cute sweather and the cutest face <3 that I had to share it!

Today is Halloween and the last day of October 31.10.2015 Tomorrow By Djastin pups are 7 months and Pepper is two weeks, startig to walk around and has opened his eyes.

I will light a candle on our yard, it will shine for all that we miss today, both fourlegged friends and humans...

I also have to update about the cats, Snowbells has a home together with smaller brother Sake in Turku, she is home for a while here, because her brother will have a implant and hopefully settle a bit. Snowbells is spayed already long time ago but it doe not matter for him.

We were on a show in Salo (URK) and Jacadi got his final CAC so he is now Champion. He was also nominated, so now I can attend Jacadi, Joe and Alba to the Nordic Winner show in Finland April-2016, first time for this show ever to be in Finland!

We made also history: Our lonhaired oriental Fiona was on her first show. She is a fawntortie bicolour, there are not many of them I think, and first longhair from our cattery on a show ever =) My aim is to breed longhairs, but as I have started with shorthair and used variants there are not so many yet. I am waiting for a new longhaired male, to improve some things and to be a king for some of our young queens. Alba and Lovise have joined the neuters.

 

 

28.10 Pippuri won a bag of treats from Racinel =)  He has a home waiting for him, there will be his aunt Lotta. I will name him Mahiri Retta's Black Pepper By Thomba, have to wait until 1.1.2016, for then we get a lot more letters to use in the name. His callname is Pippuri or Pipa, Pippuri means pepper. He is a strong and determined boy, and now his eyes have start to open.

1 week old

18.10.2015 Ch Mahiri Retta's Saga By Simba and Ch Cataraqui Winter Solstice have got one spicy little boy with ceasarian. The little boy is ridgeless. He had a ridged sister that had dies many days before, we did not know that, the 14th two puppies were seen on the xray. Both mum and pup are now on antibiothics but so far all good.

12.9.2015 Specialty in Finland for Rhodesian Ridgeback. Judge Leni Finne. Alex was best baby malepuppy with Honorable Prize, Best male pup and BOS! he really enjoyed the showing <3 Photo Terhi Lehto

Pluto (Mahiri Retta's Agnessa By Djastin) 12.9.2015 5 months old on her first show, Finnish RR Specialty under judge Leni Finne, entry of pups 14. Baby bitch 1st with Honorable Prize. Best female pup and BISSpup-15 (BOB) Photo Kaisa Kosonen

Pluto had a fun day and loved her debute in the pup ring and later in the Best Ridge competition, that she got request to join in (among the 4 best). I really look forward to follow this girl and more times in the showring!

Saga did also great, was second in a big and tuff championclass, got EXC and Certificate Quality, but was unplaced in the Best Bitch competition. Saga had today only food in her mind, she went around pulling me here and there and tried to steal out of peoples bags. She also dragged out of the ring to check out someone's luchbox ;) Maybe she is pregnant.

Ultrasound will be done later, if she gets bigger, and the we'll see how many there are. We have a waitinglist already.

 

17.8.2015 Saga was inseminated with CH Cataraqui Winter Solstice (Canada). Her first and only progesteron was already 29, so we got a call back from the vet that she would have to be inseminated the same day. This was on monday, I had thought that she would be inseminated on thursday. I guess she started her heat quietly when I was not at home. She started to bleed on a tuesday so that this monday would have been the 13th. But the vet said she looked ok inside, so we can atleat hope for the best

 

2.8.2015 Sagalla on juoksu alkanut

 

Kissoja

Alba eli Fi*Galene's Daphne Mezereum Alba etsii omaa kotiaan. Alba on kaunis kanelitabby kilpikonna harlekiini. Alba muistuttaa paljon isäänsä, hänellä on samantapaisia pyllytäpliä ja raidallinen häntä. Hänellä on todella kaunis kissa ja on ollut näyttelyssä kerran BIS pentu. Luonteeltaan hän on oikein mainio ja seurallinen tyttö, ja mielelläni katsoisin että hänen kanssaan kävisi myös näyttelyissä. Pääasia on kuitenkin hyvä koti jossa hän saa olla sellainen kun on, eli välillä turhaankin seurallinen ja utelias. Hänen äiti on kaikkien rakas Pamela, isä on Jacadi. Albaa leikataan ennen muuttoa, en myy jalostukseen. hp 800€ PRA vapaa ja negatiiinen vanhempien mukaan

Meillä on vielä kotiavailla kaneliharlekiininvärinen, hieman pienempikokoinen poikakissa s 19.3.2015. Aurinko-Aaron-Einari: Rokotettu, sirutettu, rekisteröity. HP 800€ (leikkautetaan ennen muuttoa) Hän on rodultaan itämainen lyhytkarva ja kaipaa seuraa mielellään samanrotuiselta kaverilta. Ainoastaan sisäkissaksi ja valvottuun ulkoiluun (valjaissa/tarhassa) Aaron syö ainoastaan raakaa lihaa/ laadukasta märkäruokaa. Itämainen on seurallinen ja juttelevainen, hyvin utelias ja vilkas kissanrotu. Aaron on tottunut lapsiin ja koiriin. Sylissä hän ei hirveesti viihdy mutta pyörii muuten mukana ja on kiltti ja leikkisä poika.

 

Myyn myös yhdessä jolloin hinta/kissa 500€. (Siksi että pidän hienona asiana kissattomaan kotiin ottaa kaksi sisarta yhtä aikaan!) Ainoaksi kissaksi en myy, mielellään oltaa luonteeltaan samantyyppinen kissa kuin itämainen. En myös myy vapaasti ulkoileviksi! Hinnat on jo alennettu ja kattaa kissan "ylläpito" ja kasvatukseen liittyvät kustannukset ja leikkauksen. Kissoilla on myös mikrosiru.

Snowbells 3.8.2015

Alba etsii omaa kotia myöhemmin. Hän on todella kaunis ja elegantti, on käynyt kahdessa näyttelyssä pentuluokassa, jossa toisessa oli BIS. Hän on kanelitabbykilpikonna harlekiini itämainen lyhytkarvaneiti. Seurallinen ja reipas ja Snowbellsin täyssisko. Mikäli silmien väri paranee iän myötä toivon hänelle kotia jossa olisi kiinnostusta käydä muutamassa näyttelyssä. Pääasia on kuitenkin rakastava loppuelämän kotia jossa ei tarvitse olla ainut kissa. Hänet leikkautetaan ennen muuttoa.

 

28.6 Mahiri Retta's Adam By Djastin "Levi" has left the building, I hope he gets a good life together with his human family, he is such a happy fellow and I enjoyed the extra weeks together with him <3

27.6 Fi*Galene's Eragrostis Curvula OSH p 02 has left to live in Turku. He is owned by Fi*Willicon cattery and placed on breeding terms. We wish him good luck and a happy and joyful life!

 

16.6.2015 All pups from By Djastin-litter has found their own families!

Anatoly moved to Kauniainen and is now called Monty <3 We wish him good luck in his new life together with his humanfamily.

 

14.6

Annushka muutti eilen yllättäen meidän tuttavaperheelle jolla on Sagan sisko Elli(Safari). Alku oli sujunnut loistavasti ja Ellistä on tullut niin viisas ja rauhallinen ja itsevarma, joten olen aivan vakuuttunut että tämä on paras koti tälle vilkkaalle ja reippaalle Nuuskalle. Ellistä tulee valtavan hyvä roolimalli ja on kiva kun tämä rakas tyttö nro 12, jolla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni jää näinkin lähelle! Annushkasta tuli Aida <3

 

Ja tänään tulee kaksi perhettä katsomaan Oivaa ja Tolya.  Tolyn perheestä olen aika varma että tuleva koti, koska siellä on niinpaljon tekijöitä joka tuntuu oikeilta, ja kun oln saanut seurata tätä pentua niin vaikuttaakin juuri sopivalta.

Oivalle olisi suunnittelilla aktiivinen koti lasten ja harrastusten parissa, ja tämäkin koti vaikuttaa (alustavasti tietenkin) sopivalta ehdokkaalta. Oiva on nopea ja innokas oppimaan, reipas ja itsevarma, vilkas pelle peloton Hän on huomattavasti rauhoittunut ekasta päivästä ja alkanut käyttää päätään enemmän. Edelleen virtaa ja halukkuutta toimia ihmisen parissa löytyy, mutta myöskin itsenäisyys ja kyky rauhoittua löytyy.

Mikäli pojista joku vielä kaipailee tämän jälkeen kotia, niin otan yhteyttä heihin jotka ovat olleet  minuunpäin yhteydessä, ja katsotaan sitten.

 

10.6 UUTISIA (kuvia myöhemmin kun ehdin ottaa uusia)

-KOIRAT-

Oiva-pentu tuli takaisin! Omistaja ei ollut sisäistänyt että pentu käyttäytyy kuin pentu... Olen iloinen että ymmärsi asian itse näinkin pian! Omistaja oli oikein mukava muuten, joten no hard feelings.

Oiva ehti olla vain viikko uudessa kodissaan kun tuli takaisin, siksipä hän etii nyt uutta kotia! Oiva on tällä hetkellä 10viikkoinen, hän on aika rohkea ja menevä kaveri, itsevarmuutta riittää vaikka muille jakaisi. Hänestä saisi varmasti hyvän harrastuskoiran koska virtaa riittää. Pentu on harjaton mustakuono ja terveystarkistettu ja terve. Hän on tässä vaiheessa elegantimpipuoleinen ja korkeajalkainen joten liikkuu ketterästi ja nopeasti.  Mielellään kokeneeseen perheeseen, joka on halukas tekemään hieman töitä kanavoimaan energia oikein. Oiva kaipaa myös rauhoittelua, jotta pienentää kierroksia. Näin ainakin eilisen kotiinpaluupäivän perusteella.

Oiva on Mahiri Retta's Adam By Djastin s. 1.4.2015

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=EJ29051%2F15&R=146

 

Oivan veli Anatoly, kaunis punainen maksakuonoinen uros, upealla harjalla ja vahvalla luustolla, on myös vielä vapaa. Ulkomuotokin on todella upea ja mietin pitkään hänen ja Alexin välillä, kumpi mulle jää. Tolylle toivon aktiivista kotia, niin näyttelyiden ja harrastusten suhteen. Toly on hieman malttamaton välillä uusien asioiden oppimisen kanssa, mutta muistaa ne hyvin kun kerran oppinut. Toinen kives ei ole vielä laskeutunut, mutta löytyy läheltä, joten eiköhän laskeudu viikon, kahden sisällä.

Annushka (Nuuska) on superkaunis tumma maksakuonoinen kaunokainen. Häneltä puuttuu harja, mutta hän on täysverinen rhodesiankoira. Älykäs, leikkisä, hellyydenkipeä ja rakastava kaunokainen. Hänellä on kiiltävä tummanpunainen karva ja kaunis katse ja maksakuonoksi suht tummat silmätkin. Ihmettelen että kukaan ei ole kysynyt hänestä yhtään mitään, ei se harja nyt kuitenkaan rhode tee rhodeksi, vaan personallisuus ja olemus! tekis mieli pitää hänet itse, niin ihastunut olen tähän tyttöön! Hänestä saisi hyvä harrastus ja perhekoira vaikka agilityyn ja mejään (nenä toimii).

Meidän pennut tottuneet lapsiin ja kissoihin ja ihmisiin=) Saavat juosta meidän 4000m2 pihalla pisin päiviä ja ovat todella innostuneet kiipeemisestä ja akrobatiikasta;) Motoriikka siis toimii 100%. Toivoisin kuitenkin että omat kodit löytyisi pian, koska olisi kiva keskittyä oman pennun koulutukseen, nyt toimivat lähinnä ryhmärämänä. Hihnassa osaavat kulkea ihan nätisti ja istumista opittu. Oivan hihnakäytöksestä ei ole kokemusta itsellä.

-KISSAT-

Myös Snowbells on nyt leikattu ja etsii omaa kotia, Snowbells on itämainen kissa s 15.12.2014 (Jacadi-Pamela)

Mielellään yhteiseen kotiin Lillyn kanssa, jolloin tulen hinnassa myös vastaan. Rokotettu ja rekisteröity ja sirukin löytyy. Luonteet ovat superghyvät! Molemmat ovat TODELLA KAUNIIT! Lilly on pitkäkarvainen itämainen

Pienemmistä kotia etsii myös kaneliharlekiini poika(lyhytkarva) sekä pitkäkarvainen beigekilpikonnatyttö. Tyttö sijoitukseen ja näyttelystä kiinnostuneeseen kotiin. Hän on tällä hetkellä ainut jalostuskelpoinen pitkäkarva kissalassa. Ja ensimmäinen oma kasvatti joka on jalostuskelpoinen.

 

yhteydenotot sähköpostiin jeyjey820@hotmail.com tai puh 003071777/Jenny Kaplas

                    ***********************

 

26.5 Itämainen pitkäkarvapentumme Lilly on steriloitu ja tarkittu. Sydän oli nyt normaali, sivuääni oli kasvanut pois. Lilly etsii omaa kotia, ei ainoaksi kissaksi ja ei vapaasti ulkoilevaksi. On rekisteröity, rokotettu, madotettu ja mukaan tulee pentureppu. Ikä n 5kk. Reipas ja iloinen tyttö.

Pentuja vapaana maksakuono tyttö ja ok maksa poika jolla tällä hetkellä vain toinen kives laskeutunut, mutta uskon kyllä että pian tulee alas. Pojalle toivon aktiivista ja näyttelystä kiinnostunutta kotia!

Tyttö haluaa lemmikkikodin jossa rakastetaan ja jossa saa paljon aktiviteettia. yhteydenotot jeyjey820(at)hotmail.com tai 0503071777

Mahiri Retta's Anatoly By Djastin, kuvassa 6viikkoa

0

Mahiri Retta's Annushka By Djastin 6viikkoa, harjaton tyttö, lemmikkikotia etsimässä!

kaikilla ok purenta, kahdella pojalla toinen kives ei vielä laskeutunut/näkyvissä, (molemmilla löytynyt jo toinen palli. Kaikilla muilla molemmat laskeutuneet, todella aikaisin 5viikkoisena, verrattuna mihin olen tottunut=)

Foxyn EE CH on vahvistettu Virossa, joten hän on Suomen ja Viron muotovalio=)

 

9.5 Pirok catshow in Tampere Fair center: Alba EXC1 , Jacadi EXC1 and CAC, Joe EXC1 and CAC

19.4 Turok cat show (FIFE) Lena Champman nominated Joe and Alba, and they were only judged by this judge in kat4, so they were also BIS. Jacadi and Joe got both CAC.

Toisesta harjattomasta pojasta "varaus", toinen vapaa

Vapaana myös harjaton maksa narttu, häntämutkallinen(pieni mutka kärjessä, ok harja) maksa narttu, ok urosx2 musta/maksa(päätän oman myöhemmin)

16.4 Tilanne on rauhoittunut, pennut ja emo voi hyvin. Kooltaan ovat n viikko jäljessä alun hitaan kasvun vuoksi, emon leikkauksen jälkeen alkoi painot pikkuhiljaa nousemaan. Lisämaitoja tarjottu pullosta, mutta epäilen royal caninin tutit huonoiksi, kun ei imeminen vaan ota onnistuakseen. Nyt onneksi ekat kiinteät jo maisteltu lautasesta ja maitoa juotua kupista.  Meno alkaa olla aika kova, ääntä ja murinaa riittää, sotkua syntyy ihan kiitettävästi. Mitään enempää virheitä ei ole löytynyt, sinustarkistukset ei ole osoittanut sinusta. Kiinteitä maistetaan, kynnet leikattu ekan kerran, olivatkin toooodella pitkät...  Noin parin viikon päästä otan mielellään vieraita vastaan, lähitutut voivat jos oikein kova hinku;) tulla jo viikon päästä. Vapaana näyttää olevan harjaton maksanarttu, häntämutkallinen maksanarttu harjalla, ok uros1-2(tarkentuu myöhemmin koska pidän itselläni parhaan, täytyy odottaa kivesten laskeutumista myös) ja pari harjatonta mustaa urosta. Olenkin vastannut todella huonosti puheluihin, mutta kannattaa ihmeessä soittaa uudestaan! puh 0503071777 Kuva otettu 12.4

Foxyä on 6.4 leikattu kohtutulehduksen vuoksi. Tämä pentue jää ainoaksi ja viimeiseksi. Toivon rauhaa ja tällä hetkellä keskityn emon ja pentujen hoitamiseen. Pentujen painot eivät ole hyvin nousseet Foxyn sairastelun vuoksi, syntymäpainojen jälkeen, pikemmin laskenut tai pysynyt samoina, vasta eilen illalla alkoi kunnolla painonnousu. Lisäruokittu on mutta pennut eivät kovin hyvin juo pullosta, Foxy imettää niitä itse. Siksi pyydän anteeksi jos en vasta tiedusteluihin, koska tällä hetkellä keskityn Foxyyn ja pentuihin. Katsotaan kun tilanne rauhoittuu.

 

Foxy and Djastin puppies are here! Born 1 April 2015 12 pups, 7 males 5 females

1: livernosed male, ok ridge and tail

2: blacknosed male, ridgeless, ok tail

3: livernosed male, ok ridge and tail

4: livernosed female, ridgeless, ok tail

5: livernosed female, ok ridge, kinked tail

6: blacknosed female, ok ridge and tail (option)

7: blacknosed female, ok ridge and tail (option)

8: blacknosed male, ok ridge and tail

9: livernosed male, ok ridge and tail

10: blacknosed male, ok ridge, kinked tail (option)

11: blacknosed male, ok tail, ridgeless

12: livernosed female, ok tail, ridgeless

no sinuses found, very little white

Mother and children are doing well and the birth went well also

Both ridged blacknosed girls are on option, I will keep the best male, and a livernosed bitch is also on option. Reservations are made when I have met the puppybuyers personally! Of coarse the pups have to grow a bit also ;)

 

E-kittens are born 19.3.2015! 2+2

seems to be fawn harlequin boy, cinnamon harlequinboy, fawn tortie bico girl and a sys/syl tortie something girl.  Mother and children are doing fine!

FOXY IS PREGNANT!! Foxy's ultra was 25.2

She is really big already (15.3) Puppies will be born end of March, there is a big litter expected!

If interested contact +358503071777 or jeyjey820@hotmail.com

 

There are 4 kittens looking for home, and a new litter is on its way, (Lovise and Jacadi) will be born about around 19th of March 2015

Vaccination (the first) for kittens also 25.2

Foxy's heat has begun 15.1 and she will be mated with Djastin, come back for info later =) I have to add some ads and pictures;)

mating was successfull, 27.1 and 29.1 now we have to wait for ultra.. Meanwhile huge thanks to lovely Elena for making this possible!

All old news dissapeared, and there was no backup... Very angry about it...

 

Here is a poster from Elena Kalme, owner of beautiful Djastin. He has a supernice temperament, and I am so looking forward for a litter between him and Foxy 2015

 

 

©2019 Mahiri Retta's - suntuubi.com